Chantal van Nuenen, Jerry Rogier, Leonie van der Wall én Erik Sweep zijn aangeschoven in deze podcast. Want wij waren benieuwd: wat vinden de collega's van Trekpleister nu eigenlijk van hun eigen het Plus 1 Fan Spel?
Trekpleister heeft een eigen bordspel. In deze podcast praten we over onze samenwerking met Erik Sweep, Area Manager van Trekpleister Zuid-Nederland. Ook vertelt hij dat BLIJ centraal staat bij Trekpleister. Luister mee!
Medewerkers van drogisterij Trekpleister mogen het spelen: hét Trekpleister Plus 1 Fan Spel. Een voor deze retailer op maat gemaakt exclusief spel als follow up en borging van trainingen in klantgerichtheid en BLIJverkoop. Een co-creatie door Gastologie en Contact in retail & horeca. Luister mee hoe dit tot stand kwam!
Schommelen op de Pipi Langkous kamer? Of toch liever slapen in de Bob Dylan kamer? Bij Hotel De Wereld kan dat. Naast de prachtig aangeklede kamers, staat gastvrijheid er hoog in het vaandel. Hotelmanager en mede-eigenaar Hans Hooft vertelt over zijn tijd bij het historische Hotel De Wereld in Wageningen. Een mooie podcast over leiderschap.
Anouk van de Laar leert ons dat gastvrijheid vooral gaat om blijheid. En wij zijn dan ook blij dat ze aanschuift voor een leuk gesprek bij ons aan de stamtafel in Restaurant MANNA.
Vorig jaar ontstond het idee om als gezin op wintersport te gaan, omdat onze kids (17 en 19) tegenwoordig in de zomer liever gaan feesten in zonnige oorden zonder ons.
Veelzijdig beautyondernemer Annelies Aarts in gesprek met Anouk over de meerwaarde van gastbeleving in de beautysalon, verkoopvaardigheden zonder trucjes, DISC, je team laten stralen en hoe je van klanten fans maakt. Met direct toepasbare tips!
Onder de titel ‘goeie gasten’ delen ondernemers en liefhebbers hun persoonlijke kijk op gastvrijheid. Deze editie: Anouk van de Laar over het vinden en houden van Generatie Z.
Veel deelnemers in onze trainingen over klantgerichtheid antwoorden op de vraag “Wat vind je lastig in jouw dagelijks werk?” steevast: “Omgaan met klachten”. Klanten in winkels of gasten in de horeca worden met grote regelmaat als “lastig” bestempeld als zij iets melden waarover ze niet tevreden zijn. Zeker als ze boos klinken.
De avond voor de horeca weer in lockdown ging, wilde ik (Anouk) met manlief en onze beste vrienden een glas wijn gaan drinken. We sprongen op de fiets en ontmoetten elkaar om 20.45 uur voor de deur van een restaurant in ons dorp. Om 22.00 uur moest de zaak sluiten.
Wat denk jij? Is gastvrijheid te trainen of heb je ’t of heb je ’t niet? Kun je van mensen die niet gastvrij geboren worden wel gastvrijheidstijgers maken?
Up-sell, cross-sell, bijverkoop …. termen die veel gebruikt worden in winkels en horecazaken. Woorden die gericht zijn op euros verdienen. De omzet moet omhoog.
Als je op je website zet dat je gratis WiFi biedt dan moet je dat ook zo zijn, toch? Mijn ervaring leert inmiddels dat Franse campingboeren het niet zo nauw nemen met dit soort online beloftes. Met als gevolg veel gemopper van gasten en irritatie bij het personeel. De verwachting sluit duidelijk niet aan bij de beleving ter plaatse en ik denk dat zoiets makkelijk voorkomen kan worden.
Je bent op een bruiloftsfeestje. Iemand van de bediening komt langs met hapjes. Op jouw vraag: “Ziet er lekker uit, wat is het precies?” krijg je een verlegen glimlach met “Dat weet ik niet precies, iets met vis geloof ik”. Herkenbaar? In een winkel of horecazaak reageren de meeste mensen geïrriteerd of op z’n minst verbaasd als medewerkers onvoldoende kennis hebben van hetgeen ze verkopen of serveren.
Mangerie ’t Vervolg aan de Kolperstraat (Fonteinpleintje) in Den Bosch is een restaurant naar mijn hart. Er staat kraanwater op de kaart. Het wordt gekoeld geserveerd in een leuke fles en uitgeschonken in mooie glazen. Met een glimlach, ook dat nog. Zo fijn.
Wij begonnen onze zomervakantie in de stad van de liefde. Voor het eerst met de kinderen naar Parijs. Ter voorbereiding haalden we een paar boeken op de bieb oa. Ontdek Parijs met kids en we maakten allemaal een top 3 van dingen die we graag wilden doen en zien. De Eifeltoren stond uiteraard op de eerste plaats en de piramide van het Louvre preikte ook op de meeste lijstjes. Alleen de piramide dan he, kunst bekijken sprak het grut niet aan en dus we lieten we de Mona Lisa voor wat ze was.
Thuis dronk ik koffie van koffiepads en die vond ik wel oké. Buiten de deur genoot ik echter vaak van ècht lekkere koffie. De bonen, het apparaat en de barista maakten het verschil. Om het 7-jarig bestaan van mijn bedrijf te vieren, vond ik dat ik mocht investeren in een nieuwe koffiemachine, met bonen! Zodat ik thuis en op kantoor mijn eigen baristabeleving kon creëren. En dus ging ik op zoek. Niet online, want ik wilde het apparaat kopen bij een winkel, omdat ik a) persoonlijke service en advies wilde en b) graag wil dat kleinere retailers blijven bestaan en dan moet je ze dus handel gunnen. Maar, ik gun niet zomaar ...
Op de Horecava Amsterdam Rai bezocht ik natuurlijk de stand èn presentatie van onze samenwerkingspartner Consumatics. Wenda Kielstra en haar team doen onderzoek naar het onbewuste gedrag van mensen en geven advies hoe daar op in te spelen, genoemd neuromarketing. Het variëren met geur, kleur, lettertypes, beeld en bijv. menukaarten beïnvloedt hoe mensen zich voelen en dat heeft effect op hun besteding en dus jouw omzet! Lees hier de vijf tips die samenwerkingspartner Wenda gaf op de horecava 2014: